O nama

001Samita komerc d.o.o.

Samita Komerc d.o.o. je privatno obiteljsko poduzeće osnovano 1993. godine sa sjedištem u Koprivnici. Bavi se proizvodnjom konzumnih jaja u vlastitim objektima koji se nalaze u prigradskom naselju Reka.

Ukupna godišnja proizvodnja jaja u početku je iznosila cca 1.000.000 jaja. Danas smo  najveći proizvođač u Koprivničko Križevačkoj županiji sa godišnjom proizvodnjom od 15 000 000 do 17 000 000 komada konzumnih jaja.

Značajan napredak od samih početaka do danas smo postigli tržišnom orijentacijom,razvojem proizvodnje,kontinuiranom edukacijom zaposlenika, te stabilnim i stalnim isporukama dnevno svježih jaja našim kupcima. Time ujedno ostvarujemo našu misiju koja se odnosi na ostvarenje boljih poslovnih rezultata kroz kontinuirano poboljšanje procesa i  inovacija u proizvodnji svježih konzumnih jaja, prepoznatljive kvalitete kojima želimo zadržati  povjerenje postojećih potrošača i kupaca, te osvojiti nove.

Bitno je naglasiti da savjesnim i društveno odgovornim poslovanjem brinemo za dobrobit potrošača,kupca i vlastititih zaposlenika, te očuvanje okoliša.

Cjelokupnu proizvodnju prema postojećim propisima nadgleda Hrvatski veterinarski Institut u suradnji sa djelatnicima poduzeća. U proizvodnji se detaljno poštuju svi higijenski, sanitarni i veterinarski standardi. 2010. godine smo uveli HACCP studiju sa HACCP planom kako bi osigurali da se proces sakupljanja, sortiranja, čuvanja, pakiranja i distribucije jaja obavlja na planirani i utvrđen način, utvrđenim redoslijedom i pod planiranim uvjetima primjenjujući HACCP principe. Također posjedujemo posjedujemo IFS CERTIFIKAT. Distribuciju obavljamo u posebno opremljenim vozilima poštujući propise.

Kvalitetno upravljanje od strane Uprave, te kvalitetna i pravovremena komunikacijom svih odjela (administracija, proizvodnja, distribucija i održavanje) čine uspješnu funkcionalnu cjelinu.

Kako smo svjesni važnosti očuvanja okoliša 2012. godine smo podnijeli zahtjev za utvrđivanje objedinjenih uvjeta zaštite okoliša za koji smo dobili rješenje 2013. godine.

Našom distributivnom mrežom pokrivamo područje sjeverozapadne Hrvatske, Slavoniju, Jadransku obalu od Poreča do Metkovića. Trenutno smo  jedan od vodećih proizvođača konzumnih jaja u Sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a vizija nam je u skoroj budućnosti postati jedan od vodećih proizvođača na nacionalnoj razini.